turkkahvesiforum
turkkahvesiforum
turkkahvesiforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

turkkahvesiforum

hobby ve paylaşım
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ordudan bir kaç kare
KADAYIF (Hatay) EmptyPerş. Şub. 25, 2010 12:31 am tarafından orkum

» En son kar manzaraları
KADAYIF (Hatay) EmptyPtsi Şub. 08, 2010 9:43 am tarafından sahrap

» Kızıma ördüğüm bere
KADAYIF (Hatay) EmptyPaz Şub. 07, 2010 1:23 am tarafından sahrap

» Yaylada kış
KADAYIF (Hatay) EmptyCuma Şub. 05, 2010 1:13 am tarafından dagli

» Çanakkalede kar manzaraları
KADAYIF (Hatay) EmptyÇarş. Şub. 03, 2010 5:29 pm tarafından sahrap

» ARAYIP SORMAM SENİ
KADAYIF (Hatay) EmptyPaz Kas. 08, 2009 6:17 pm tarafından dj-efs-yak

» BİLİRSİN YÜZÜM TUTMAZ
KADAYIF (Hatay) EmptyPaz Kas. 08, 2009 6:15 pm tarafından dj-efs-yak

» ''MÜSLÜMAN'A HARAM'' ÇEŞMESİ
KADAYIF (Hatay) EmptyPaz Kas. 08, 2009 6:11 pm tarafından dj-efs-yak

» FARE KAPANI HiKAYESi
KADAYIF (Hatay) EmptyPaz Kas. 08, 2009 6:07 pm tarafından dj-efs-yak

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum
Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
TakvimTakvim
Forum

 

 KADAYIF (Hatay)

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
dj-efs-yak




Mesaj Sayısı : 52
Reputation : 1
Kayıt tarihi : 22/06/09
Yaş : 41
Nerden : istanbul / kartal

KADAYIF (Hatay) Empty
MesajKonu: KADAYIF (Hatay)   KADAYIF (Hatay) EmptyCuma Haz. 26, 2009 5:59 pm

Malzemeler:
Tel Kadayıf
şeker
ceviz içi ya da ağız
tereyağı

Yapılışı:
1.Tereyağı eritilerek kadayıfın üzerine dökülür. Kadayıf harmanlanır ve 2'ye bölünür.
2.Yağlanmış tepsinin üzerine 2'ye bölünen kadayıfın yarısı konulur ve elle bastırılır.
3.Araya çok az şekerle harmanlanmış ceviz içi ya da ağız konur.
4.Kalan kadayıflar, üzerine örtülür ve fırına sürülür.
5.Şeker su ile kaynatılıp şerbet yapılır ve pembeleşen kadayıfın üzerine dökülür. Ağız, yeni doğum yapan ineğin ilk sütünün kısık ateşte pişirilmesi ve süzülmesiyle elde edilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
sahrap
Administrator
Administrator
sahrap


Mesaj Sayısı : 105
Reputation : 26
Kayıt tarihi : 18/04/09
Yaş : 59

KADAYIF (Hatay) Empty
MesajKonu: Geri: KADAYIF (Hatay)   KADAYIF (Hatay) EmptyC.tesi Haz. 27, 2009 6:37 pm

ellerine sağlık
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://turkkahvesiforum.yetkinforum.com/index.htm
 
KADAYIF (Hatay)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ARAP KEBABI (Hatay)
» Şık Mualla (Hatay Reyhanlı)
» BİBERLİ EKMEK (Hatay)
» Zahter (taze kekik)Salatası (Hatay)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
turkkahvesiforum :: DAMAK TADI :: YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: