Ömür boyu unutmaz bir kerecik yiyenler
Pişman olurlar pişman sevimiyorum diyenler
İşte size tarifi bir tarafa not alın
Hiç vakit kaybetmeden hemen mutfağa dalın
Şimdiden kulağıma geliyor “Sağol” sesi
İşte size gereken malzemenin listesi
Bir kilo kıyma ile beş kemer patlıcanı
Kıyma kadar domates olgun olsun her yanı
İki yüz elli gram su gibi yeşil biber
Patlıcan kebabına bu malzemeler yeter
Kıymaya tuz dışında hiçbir madde katılmaz
Anlatacağım tarif marketlerde satılmaz
Domates ve biberler şişlere geçirilir
Mangalda pişirilip iyice göçürülür
Mangaldan alınarak kabukları soyulur
El gibi açılarak bir tarafa koyulur
Üç santim kalınlıkta kesilir patlıcanlar
Nedenini sadece usta olanlar anlar
Bir patlıcan bir kıyma diziliverir şişte
Kabuğu yanıncaya kadar pişer ateşte
Patlıcanın kabuğu tamamıyla yanmalı
Öyle yanmalıdır ki gören kömür sanmalı
Pişenler itinayla bir tepsiye dizilir
Üstüne domatesten çıkan sular süzülür
Patlıcanların üstü domatesle kaplanır
Biber de dizilince görenler tablo sanır
Nane kimyon ve kekik kara biber pul biber
Birazcıkta sumakla karışım iyi gider
Tepsiye yarım bardak kadarcık su dökülür
Altı çeşit baharat üzerine ekilir
Daha geniş tepsiyle tepsimiz kapatılır
Mangaldaki közlerin üzerine atılır
Ateş üstünde tepsi yarım saat kalmalı
Patlıcan kebabımız demini tam almalı
Tepsi alınabilir yarım saat dolduysa
Tabi ki yapanlarda yiyecek hâl kaldıysa
Manzarası mükemmel iştah açıcı durum
Artık yapılabilir lavaş ekmeğe dürüm
Tarif eden HİDDETÎ Fikret OĞUZTÜRK adı
Yiyenin ömür boyu damağındadır tadı
FİKRET OĞUZTÜRK