turkkahvesiforum
turkkahvesiforum
turkkahvesiforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

turkkahvesiforum

hobby ve paylaşım
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ordudan bir kaç kare
PATLICAN KEBABI EmptyPerş. Şub. 25, 2010 12:31 am tarafından orkum

» En son kar manzaraları
PATLICAN KEBABI EmptyPtsi Şub. 08, 2010 9:43 am tarafından sahrap

» Kızıma ördüğüm bere
PATLICAN KEBABI EmptyPaz Şub. 07, 2010 1:23 am tarafından sahrap

» Yaylada kış
PATLICAN KEBABI EmptyCuma Şub. 05, 2010 1:13 am tarafından dagli

» Çanakkalede kar manzaraları
PATLICAN KEBABI EmptyÇarş. Şub. 03, 2010 5:29 pm tarafından sahrap

» ARAYIP SORMAM SENİ
PATLICAN KEBABI EmptyPaz Kas. 08, 2009 6:17 pm tarafından dj-efs-yak

» BİLİRSİN YÜZÜM TUTMAZ
PATLICAN KEBABI EmptyPaz Kas. 08, 2009 6:15 pm tarafından dj-efs-yak

» ''MÜSLÜMAN'A HARAM'' ÇEŞMESİ
PATLICAN KEBABI EmptyPaz Kas. 08, 2009 6:11 pm tarafından dj-efs-yak

» FARE KAPANI HiKAYESi
PATLICAN KEBABI EmptyPaz Kas. 08, 2009 6:07 pm tarafından dj-efs-yak

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum
Mayıs 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
TakvimTakvim
Forum

 

 PATLICAN KEBABI

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
hiddeti




Mesaj Sayısı : 94
Reputation : -1
Kayıt tarihi : 15/07/09

PATLICAN KEBABI Empty
MesajKonu: PATLICAN KEBABI   PATLICAN KEBABI EmptyPerş. Tem. 16, 2009 9:25 pm

Ömür boyu unutmaz bir kerecik yiyenler
Pişman olurlar pişman sevimiyorum diyenler

İşte size tarifi bir tarafa not alın
Hiç vakit kaybetmeden hemen mutfağa dalın

Şimdiden kulağıma geliyor “Sağol” sesi
İşte size gereken malzemenin listesi

Bir kilo kıyma ile beş kemer patlıcanı
Kıyma kadar domates olgun olsun her yanı

İki yüz elli gram su gibi yeşil biber
Patlıcan kebabına bu malzemeler yeter

Kıymaya tuz dışında hiçbir madde katılmaz
Anlatacağım tarif marketlerde satılmaz

Domates ve biberler şişlere geçirilir
Mangalda pişirilip iyice göçürülür

Mangaldan alınarak kabukları soyulur
El gibi açılarak bir tarafa koyulur

Üç santim kalınlıkta kesilir patlıcanlar
Nedenini sadece usta olanlar anlar

Bir patlıcan bir kıyma diziliverir şişte
Kabuğu yanıncaya kadar pişer ateşte

Patlıcanın kabuğu tamamıyla yanmalı
Öyle yanmalıdır ki gören kömür sanmalı

Pişenler itinayla bir tepsiye dizilir
Üstüne domatesten çıkan sular süzülür

Patlıcanların üstü domatesle kaplanır
Biber de dizilince görenler tablo sanır

Nane kimyon ve kekik kara biber pul biber
Birazcıkta sumakla karışım iyi gider

Tepsiye yarım bardak kadarcık su dökülür
Altı çeşit baharat üzerine ekilir

Daha geniş tepsiyle tepsimiz kapatılır
Mangaldaki közlerin üzerine atılır

Ateş üstünde tepsi yarım saat kalmalı
Patlıcan kebabımız demini tam almalı

Tepsi alınabilir yarım saat dolduysa
Tabi ki yapanlarda yiyecek hâl kaldıysa

Manzarası mükemmel iştah açıcı durum
Artık yapılabilir lavaş ekmeğe dürüm

Tarif eden HİDDETÎ Fikret OĞUZTÜRK adı
Yiyenin ömür boyu damağındadır tadı

FİKRET OĞUZTÜRK
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
sahrap
Administrator
Administrator
sahrap


Mesaj Sayısı : 105
Reputation : 26
Kayıt tarihi : 18/04/09
Yaş : 59

PATLICAN KEBABI Empty
MesajKonu: Geri: PATLICAN KEBABI   PATLICAN KEBABI EmptyPerş. Tem. 16, 2009 10:23 pm

tarifide çok güzel olmuş bir hevesle pişirir insan o yemeği tesekkürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://turkkahvesiforum.yetkinforum.com/index.htm
 
PATLICAN KEBABI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ARAP KEBABI (Hatay)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
turkkahvesiforum :: DAMAK TADI :: YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: